Home

Welcome to your new site.

For more information about customizing your site check out learn.wordpress.com

Latest from the Blog

Toteutuneista unelmista

Talven saapuminen tarkoittaa täällä alkavaa sadekautta. Lähiaikoina onkin satanut useimpina päivinä. Toisinaan vain tihuttanut iltaisin ja joinakin päivinä satanut kuin saavista tunteja ja taas tunteja. Bretagnen maine Ranskan sateisimpana alueena taitaa olla oikeutettu. Muuten säästä ei arvaisi talven lähestyvän, sillä lehdet ovat puissa ja lämpötila päivisin yli kymmenen astetta. Aurinko nousee hieman ennen yhdeksää jaJatka lukemista ”Toteutuneista unelmista”

Vapaaehtoiskuplassa

En ole täällä tainnut mainita ollenkaan ohjelmaa, jonka puitteissa olen Ranskassa. Euroopan solidaarisuusjoukot eli ESC (European Solidarity Corps) on EU:n rahoitusohjelma organisaatioille ja 18-30-vuotiaille nuorille, jotka Opetushallituksen nettisivujen (https://www.oph.fi/fi/hankkeet/euroopan-solidaarisuusjoukot-rakentavat-parempaa-maailmaa ) mukaan “haluavat rakentaa solidaarisempaa maailmaa”. Vapaaehtoisjakso kestää pääsääntöisesti 2-12 kuukautta ja työ on voittoa tavoittelematonta ja paikallista yhteisöä hyödyttävää toimintaa. Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta jaJatka lukemista ”Vapaaehtoiskuplassa”

Bordeaux

Syysloman toiseksi viikoksi matkustin Ranskan lounaisrannikolle Bordeauxiin. Toisen järjestön kautta vapaaehtoistyötä Bretagnessa tekevä saksalainen Marike kysyi minua matkaseurakseen ja suostuin. Aion ottaa kaiken ilon irti siitä, että täällä ollessa on mahdollisuus tutustua muuhun Ranskaan maateitse ja ilman sen suurempaa vaivaa tai kustannuksia. Yritin soveltaa edellisellä viikolla harjoittelemaani rennompaa elämänasennetta myös turistina. Kävelimme Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassaJatka lukemista ”Bordeaux”

Get new content delivered directly to your inbox.